BRANCHE

Techniek

Veilig bewaren van belangrijke documenten van uw installaties of producten

Bij veel bedrijven in de techniek zijn in het verleden producten of installaties geleverd, die soms tientallen jaren in bedrijf zijn. Met deze machines kunnen de klanten hun organisaties goed laten functioneren of hun productieprocessen faciliteren. Stilstand kan daarbij fataal zijn.

De dossiers rondom deze techniek zijn vaak op papier beschikbaar. Technische tekeningen, gebruiksaanwijzingen, modificaties, etc. Ze worden bewaard om bij onderhoud of storing snel te kunnen handelen. Zo blijft dit papieren ‘bedrijfsgeheugen’ van groot belang voor de dienstverlening aan de klant.

Digitaal beschikbaar

In een tijd waarin steeds meer digitaal gaat en de klant een snellere responstijd waardeert, zoeken steeds meer bedrijven uit de techniek naar een oplossing om dit archief digitaal beschikbaar te maken. Enerzijds uit reactiesnelheid en digitaal werken van de medewerkers, maar ook omdat het besef steeds groter wordt dat dit papieren archief kwetsbaar is. Hoe veilig staat het eigenlijk opgeslagen? Tegen brand, vermissing, aantasting door vocht of ongedierte of gewoon verlies? Hoe zorg je ervoor dat dit belangrijke techniek archief duurzaam beschikbaar blijft?

Digitaliseren

Veel organisaties kiezen voor het digitaliseren van dit technische archief. Zeker als het bij storingen snel nodig is, dan lijkt dit een logische investering. Hierbij kan er gekozen worden voor Back Log Scanning of Scanning on demand. In de eerste oplossing wordt het hele archief in een keer gedigitaliseerd, bij Scanning on Demand gebeurt dit op aanvraag. Dit is afhankelijk van de wensen van de organisatie en het beschikbare budget.

Veiligere opslag

Meestal worden deze archieven bewaard in de eigen magazijnen of opslagruimten. En soms ook op kantoor (actuelere jaren). Soms decentraal op verschillende plaatsen, soms centraal. Maar zeker niet altijd op een veilige manier. Daarom is professionele archiefopslag ontwikkeld. Dit specialisme is alleen gericht op veilige opslag in combinatie met professioneel archiefbeheer. Dit garandeert dat de archieven duurzaam bewaard worden. En mocht een dossier of document nodig zijn, dan kan dit binnen enkele uren fysiek of digitaal aangeleverd worden.

Veel verschillende soorten archieven

Naast het opslaan van technische archieven verzorgen wij ook opslag of digitalisering van financiële documenten of (oudere) personeelsdossiers en algemene archieven.

Voordeel archiefopslag

Een keuze voor digitalisering van uw belangrijke technische gegevens is een keuze voor professioneler werken en investeren in de zekerheid van het behoud van uw klanten. Externe archiefopslag bij een erkend specialist als Archiefkluis zorgt ervoor dat u er zeker van bent dat uw waardevolle archieven veilig staan. U kunt zich richten op uw medewerkers en optimalisatie van de processen in uw organisatie in een ruimer kantoor, terwijl wij voor u alle ondersteunende archiefdiensten verzorgen. Dat geeft rust.

Informatie aanvragen

Al onze branches

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Naast bovenstaande punten van aandacht zijn er nog meer overwegingen om een keuze te maken tussen een professioneel archiefdepot of een selfstorage opslagruimte. Als je hierover vrijblijvend van gedachten wilt wisselen, bel of mail ons gerust. We helpen je graag verder.

contactformulier contactgegevens

Onze oplossingen voor papieren archieven
in het digitale tijdperk

digitalisering

Archiefopslag

Archiefverhuizing

archiefbeheer

© 2019 Archiefkluis