veilig digitaliseren
en opslaan

Duurzame oplossingen om uw waardevolle bedrijfsgeheugen veilig én beschikbaar te houden.

digitalisering
archiefopslag

Onze oplossingen
voor papieren archieven in het digitale tijdperk

archiefverhuizing

Archiefbeheer

Archiefkluis. Uw papieren archief altijd veilig en (digitaal) beschikbaar.

Heeft uw organisatie in het verleden papieren archieven opgebouwd? En staat dat nu ergens in dozen of kasten opgeslagen. En vraagt u zich af wat u hiermee moet?

Is het veilig opgeslagen, zodat het voldoet aan de privacy wetgeving en de bescherming van gegevens? En hoe zit dat dan met toegang en beheer? Heeft u de ruimte eigenlijk voor iets anders nodig of gaat u verhuizen? Wilt u het misschien laten digitaliseren? Overweegt u het te laten vernietigen? Maar weet u eigenlijk niet wat er weg kan, of wat er allemaal bewaard is? Wat is nu handig om te doen?

Een eenduidig antwoord is niet altijd mogelijk. Wellicht is de informatie nog eens nodig, of bestaat de kans dat er vragen over komen. Dan is vernietiging nog geen verstandige keuze. En zal er een oplossing moeten komen tot het moment dat vernietiging relevant is.

Rol van het archief

Archief is het geheugen van iedere organisatie. Een goed opgezet archief verhoogt de daadkracht van uw organisatie. Archief neemt echter kostbare bedrijfsruimte in beslag, ruimte die vaak voor betere doeleinde kan worden gebruikt. Ook is de bescherming van de archieven tegen ongeautoriseerde toegang niet altijd goed geborgd.

 Steeds meer bedrijven maken de keuze voor digitalisering of externe opslag van hun archief. De voordelen hiervan zijn voor nagenoeg iedere organisatie interessant.

Interessante artikelen

Waarom is een archiefdepot veiliger dan een normale opslagruimte?

Integraal beveiligd met camera´s en sensoren

Gepatrouilleerd door een extern beveiligingsbedrijf.

Directe doorschakeling naar de brandweer.

Daglicht in deze ruimte is taboe

Extra beveiligd tegen externe invloeden

Gescreende medewerkers met een persoonlijke inlogcode.

Gespecialiseerde  archiefmedewerkers

100% scheiding tussen kennis over inhoud en locatie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u weten wat in uw situatie de voor- en nadelen van de diverse methoden zijn? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Direct contact bekijk onze diensten 085 004 3631

Waarom kiezen voor Archiefkluis?

Add

 Jarenlange ervaring met hoogwaardig archief

Add

Maatwerkoplossingen van digitaliseringspecialisten

Add

Streng beveiligde opslagdepots

Add

Klantgerichte en flexibele aanpak

Add

Uitgevoerd tegen de laagst mogelijke investering

Veelgestelde vragen

Wat zijn richtinggevende budgetten voor digitalisering?

Het is mogelijk een richting aan te geven voor het digitaliseren van archief. Uiteraard hangt alles af van de staat van het archief en het werk dat vooraf gedaan moet worden om de scanningsprocessen optimaal uit te voeren. Met name de arbeidsintensieve onderdelen bepalen de hoogte van de investering. Globaal kan echter uitgegaan worden van ca. € 300 - € 500 per m1 archief, waarbij het wel moet gaan om een aantal m1. De opstartkosten zijn hoog, dus daalt de prijs per m1 naarmate er meer m1 archief gedigitaliseerd worden.

Waarom is een archiefdepot veiliger dan een normale opslagruimte?

Een archiefdepot is ingericht voor gespecialiseerde opslag van papieren archieven en ander hoogwaardig archief. Dat betekent dat de volgende punten extra aandacht hebben gekregen:

 1. De opslagdepots zijn integraal beveiligd middels camera´s en sensoren.
 2. Rondom het archiefdepot wordt buiten kantoortijden gepatrouilleerd door een extern beveiligingsbedrijf.
 3. Het depot voldoet aan alle eisen die er gelden voor brandveiligheid met een directe doorschakeling naar de brandweer.
 4. Het klimaatbeheerssysteem is erop ingesteld om een vrijwel constante temperatuur tussen de 16 en 20° Celsius te creëren.
 5. Daglicht in deze ruimte is taboe en van kunstlicht wordt bescheiden gebruik gemaakt.
 6. Voor optimale houdbaarheid is er een professioneel ongedierte bestrijding systeem.
 7. De toegang tot het depot is voorbehouden aan onze gescreende medewerkers met een persoonlijke inlogcode.
 8. In de archiefdepots van Archiefkluis werken uitsluitend gespecialiseerde medewerkers, die al jarenlang professioneel archiefbeheer verzorgen voor allerlei organisaties.
 9. De opslagfaciliteiten voldoen aan alle wettelijke eisen voor op termijn te vernietigen archieven.
 10. Voor extra bescherming is het opslagsysteem locatie onafhankelijk en veilig ingericht zodat fysiek niet zichtbaar is waar specifieke archieven zich bevinden. Elke doos of pallet is gebarcodeerd en via deze barcode gekoppeld aan de locatie.
 11. De bescherming van de privacy en de archieven van de klant is geborgd door het hanteren van scheiding tussen inhoud en locatie: alleen de klant is bekend met de inhoud van de archiefdoos. Alleen Archiefkluis is bekend met de locatie van het archief in het archiefdepot. Alleen op deze wijze is extra privacy bescherming en beveiliging geborgd.

Archiefkluis beschikt over meerdere af te sluiten ruimtes, waarin door medewerkers van de klant gewerkt kan worden aan het eigen archief. De werkwijze en locatie voldoen hiermee aan de strengste wettelijke eisen, die door onze klanten vanuit overheid en bedrijfsleven opgelegd worden.

 Wanneer zou ik het digitaliseren van archief uitbesteden?

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf zijn:

 1. borging dat alles goed (leesbaar, doorzoekbaar) is gedigitaliseerd.
 2. zekerheid dat 100% van de gegevens zijn gedigitaliseerd (niets vergeten).
 3. gegarandeerde koppeling aan bestaande systemen, waardoor de informatie altijd snel opvraagbaar is.
 4. lagere integrale kosten door gebruik van (1) specialistische kennis (die fouten voorkomt) (2) jarenlange ervaring (op proces en borging) en (3) toepassing van de nieuwste technieken (ict, apparatuur, proces). Bijkomend voordeel is de snelheid van levering.
 5. geen afleiding van de eigen organisatie doordat het project buiten het bedrijf wordt georganiseerd en uitgevoerd. Hiermee kunnen de eigen medewerkers zich blijven focussen op hun kerntaken.

Dit betekent dat als bovenstaande overwegingen voor u van minder belang zijn, dan is het de moeite waard om een eigen projectgroep te starten, op te leiden en met een gefundeerd projectplan in eigen beheer te gaan digitaliseren.

© 2019 Archiefkluis