Archiefvernietiging

Vakkundig veilig vernietigd.

Aan alles komt een einde, zo ook aan de verplichte bewaartermijn voor uw archief. Als dat moment is aangebroken, zal het archief veilig vernietigd moeten worden. Door vakmensen met focus op veiligheid en bescherming van uw gevoelige gegevens. Op een wijze die ervoor zorgt dat het nooit meer reproduceerbaar is. En een minimale milieu impact heeft.

Bent u er zeker van dat uw papieren archieven vernietigd kunnen worden en wilt u de zekerheid hebben dat het echt goed gebeurt? Dat u geen enkel risico meer loopt dat er ooit nog delen van uw 'vernietigde archief' tevoorschijn komen? Met alle mogelijke ellende van dien? Dan is het belangrijk te kiezen voor gecertificeerde vernietiging bij een specialist.

CA+ certificering

Archiefkluis borgt een veilige archiefvernietiging, conform de CA+ werkwijze. Hiermee voorkomt u dat commercieel of bedrijfsgevoelige informatie per ongeluk ‘op straat’ komt te liggen. Wij verzorgen dit voor onze klanten vanuit ons archiefdepot.

De vernietiging vindt plaats onder toezicht in speciaal daarvoor ontworpen inzamelcontainers. De containers worden vervoerd met wagens voorzien van een centrale vergrendeling, die op afstand te openen zijn. De inzamelcontainer is een gesloten systeem voorzien van een gecertificeerd containerslot. De restproducten van de vernietigde archieven worden hergebruikt. De CA+ vernietiging is de strengste vernietigingswijze. Na de vernietiging ontvangt u desgewenst een vernietigingscertificaat.

Bewaartermijnen

Er gelden in Nederland wettelijke bewaartermijnen, die in diverse wetten zijn opgenomen. Wij hebben deze wetsartikelen verzameld in een helder overzicht. Dit overzicht is ook kosteloos als pdf te downloaden. Uiteraard heeft u met wettelijke bepalingen te maken, maar ook de visie van de organisatie bepaalt de te hanteren bewaartermijn. Lees hier meer over de wettelijke bewaartermijnen van uw archief.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u weten wat in uw situatie de voor- en nadelen van de diverse methoden zijn? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen Prijsindicatie meer informatie

Interessante artikelen

PROFESSIONEEL digitaliseren

Veilig en goed digitaliseren van archief

Kosten palletopslag

Wat zijn de kosten voor pallet opslag?

Digitaliseren of opslaan

Administratie digitaliseren of opslaan?

Kosten Digitaliseren

Wat kost het digitaliseren van archief?

Kosten Archiefopslag

Wat zijn de kosten van de opslag van archief?

BEWAREN OF NIET

Bewaarplicht en Bewaartermijnen

DIGITALISERINGSAANDACHTPUNTEN

Archief digitaliseren? Waar moet je op letten?

Onze oplossingen voor papieren archieven
in het digitale tijdperk

digitalisering

Archiefopslag

Archiefverhuizing

archiefbeheer

© 2019 Archiefkluis